Файлы  •  Ссылки  •  Прошивки  •  Правила  •  Архив  •   FAQ  •  Участники  •  Поиск
Регистрация  •  Вход

Гріється "Южний мост" в Albatron KX18DS

Список форумов» Компьютерная и оргтехника
АвторСообщение
rom1k
Новичок

24-03-2007 15:45

Материнка Albatron KX18DS. сильно гріється "Южний мост" nVidia nForce2 (неможливо тримати палець). Вентилятори крутяться, а монітор темний. В черговому режимі не гріється. До мікросхеми БІОС (Pm49FL004A) ніяких звертань не має. Живлення та синхронізація мікросхеми БІОС в нормі. На яких виводах і як перевірити живлення "Южного моста" та памяті я не знаю.
POST-карти не маю. Напруги живлення БП в нормі.
Інколи при включенні видає один довгий звуковий сигнал, а частіше мовчить.
Підставляв іншу память, переставляв в інші слоти але нічого не допомогло. Без мікросхеми біос також гріється.
Невже згорів "Южний мост"? Як (де на мамі) перевірити живлення памяті та моста?
K-Man
Участник

25-03-2007 19:44

А полевик питания памяти и вообще цепь питания памяти проверял?
rom1k
Новичок

26-03-2007 17:57

Напражение питания ОЗУ = 2.7 В. Напражение питания EEPROM ОЗУ=2.7 В. Так и должно бить?
Расспиновку памяти брал тут: http://pinouts.ru/Memory/dimm_184p.shtml
Ярослав
Участник

27-03-2007 08:23

Взагалі то ці мости доволі сильно гріються. Але спочатку провір напруги на стабіліз. ЮМа та інші...Якщо все в нормі, тоді на зч.
rom1k
Новичок

28-03-2007 17:37

Так: на материнці стабілізатори зібрані на ІС RT9174СS. Це є три драйвера для лінійних стабілізаторів напруги в одному корпусі. Так от, другий (вивід6) та перший(вивід2) виходи звоняться із живленням(вивід 1) - опір 36 Ом. Третій вихід(вивід 8) не звониться із живленням. Я так думаю що всі три драйвера повинні бути ідентичними.
Народ! якщо хтось знає, то напишіть чи варто міняти цю мікросхему?
Фішка в тому, що на другому драйвері зібраний стабілізатор напруги для ЮМ (ця напруга формується з чергових 5В). Оскільки на цьому виході постійно присутній високий рівень, то управляємий транзистор був постійно відкритий і на ЮМ подавалась напруга в 5В. Чи не згорів від цього ЮМ? Така сама ситуація і з другим драйвером. Його управляємий транзистор знаходиться біля слотів памяті і його призначення мені не відоме. Скоріш за все він також знаходився в відкритому стані, і міг щось накоїти.
Пишу в минулому часі бо коли піднімав виводи мікросхеми над платою то обламав виводи. голливудская улыбка і не маю змоги перевірити.
Ну що іти на базар, чи на запчастини?
Ярослав
Участник

29-03-2007 08:08

Так, скільки часу потрібно щоб поміняти мікросхемку, хвилин 10 і питання зніметься... дальше по ситуації...
Реклама
Показывается для незарегистрированных пользователей

Список форумов» Компьютерная и оргтехника» Гріється "Южний мост" в Albatron KX18DS
Перейти:  
Текущий раздел» Компьютерная и оргтехника (Ремонт компьютеров, копиров, принтеров и другой периферии)

Похожая информация:
  • "Обратный" диод в "токовой петле"
  • "Мамаша" Gigabyte GA-K8NS " коротыш по питани
  • Ищу схемы БП: "Mono Mode ATX 400" и "SUNSHINE
  • Статистика на тему - "отвалился socket" , "от
  • Копир Canon iR2016j - "замените тонер" сразу после

• Информация по ремонту для специалистов - справочники, инструкции, энциклопедия, советы и секреты ремонта,  настройка, сервисные режимы